Jánošík nominovaný na cenu Slnko v sieti

27. apríla sa uskutoční vyhlásenie víťazov ceny Slnko v sieti. Nominované sú filmy, ktoré boli premiérované v rokoch 2008 a 2009. Na základe hlasovania ich vybrali členovia Slovenskej filmovej a televíznej akadémie (SFTA). Najviac nominácií získali hrané snímky Pokoj v duši a Nedodržaný sľub. Nomináciám však dominujú dokumentárne filmy. Veď v kategórii najlepšia réžia sa o cenu uchádzajú samí dokumentaristi.

Mimo nominácie nezostal ani Jánošík. Pravdivá história. režírovaný poľskými režisérkami Agnieszkou Holland a Kasiou Adamik. Uchádza sa o cenu v kategóriách najlepší výtvarný počin a najlepšie návrhy kostýmov.

Medzi najlepších sa dostala aj Jakubiskova snímka Bathory, ktorá získala päť nominácií na Slnko v sieti. Okrem iných za najlepšiu herečku a herca v hlavnej úlohe (Anna Frielová a Karel Roden).

Nominácie sa vyberali spomedzi 12 animovaných titulov, 5 krátkych hraných filmov, 16 dlhometrážnych hraných a 15 dokumentárnych snímok.

Viac informácii nájdete tu: http://kultura.pravda.sk/vychadzajuce-slnko-v-sieti-sa-usmialo-na-dokumentaristov-pmv-/sk_kfilm.asp?c=A100315_171224_sk_kfilm_p46

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *